דיווח מהפגנות אלפים הפגינו נגד האלימות הגזענית וההסלמה הביטחונית ![]() אלפים הפגינו נגד אלימות הימין הקיצוני, ההסלמה וההסתה של ממשלת ההון וההתנחלויות 2,230
מאז נמצאו גופות שלושת הנערים היהודים יצא הימין הקיצוני במסע תקיפות גזעניות נגד תושבים ערבים בירושלים ובערים נוספות, שלפי החשדות הגיעו לשיאן ברצח הנער הפלסטיני מוחמד אבו חדיר. אירועים אלו לצד ההסתה לנקמה ופעולות הדיכוי הצבאיות שמבצעת הממשלה ברצועת עזה, בגדה המערבית ובמזרח ירושלים עוררו כעס, שהוביל להפגנות מחאה בערים המרכזיות וביישובים הערבים באיזור המשולש ובצפון, שכללו חסימות וכבישים ודוכאו על ידי כוחות הביטחון. חלק קטן מההפגנות גלשו באופן מצער לעימותים עם נהגים יהודים שעברו במקום באקראי. תנועת מאבק סוציאליסטי קוראת להגביר את ההשתתפות בהפגנות המחאה ולאחד כוחות, יהודים וערבים, נגד האלימות הגזענית וההסלמה הצבאית, שמבשלת ממשלת ההון וההתנחלויות. אנו מביאים דיווח מההפגנות בהן השתתפה התנועה בירושלים, תל-אביב וחיפה. מאבק בימין הקיצוניביום רביעי השתתפו כאלף איש בעצרת במרכז ירושלים תחת הכותרת "מתאבלים, לא נוקמים". העצרת אורגנה על ידי קואליציית הארגונים "תג מאיר — אור במקום טרור", במחאה על השימוש הציני של ארגוני הימין הקיצוני ברצח שלושת הנערים כדי ללבות אלימות גזענית בירושלים — תקיפת עוברי אורח ערבים במהלך תהלוכות נקם בקריאה "דורשים נקמה" ו"מוות לערבים". לאחר העצרת, צעדו חלק מהמשתתפים אל בית ראש הממשלה כדי להפנות זרקור אל ההסתה שהגיעה מנתניהו וממשלתו ועודדה את אלימות הימין הקיצוני. למחרת התאספו מעל אלף מפגינות ומפגינים בכיכר הבימה בתל אביב. לצד ההלם והזעזוע ממציאת גופות שלושת הנערים היהודים והנער הפלסטיני משועפט ומההשתוללות הכהניסטית ברחובות ירושלים, ניכרה בהפגנה אווירה של מיאוס וזעם לא רק נגד ההסתה, שהובילה ממשלת נתניהו בימים האחרונים, אלא גם נגד פרויקט ההתנחלויות והכיבוש בכלל והורגש רצון אמיתי להיאבק למען מדיניות חלופית. בין הסיסמאות המרכזיות שקראנו היו: "ההסתה מתחילה במסדרונות הממשלה", "ממשלת התנחלויות והון לא תביא שום בטחון" ו"די להרג די לשכול – הכיבוש חייב ליפול". מרבית הנואמים הצביעו על אחריות הממשלה להסתה, אך הח״כים ממרצ קראו ללפיד וללבני לפרוש מהממשלה ולפעול להקמת ממשלה חדשה. חבר הכנסת עמרם מצנע מ"התנועה", שיושבת בממשלה, אף הוזמן לנאום על ידי "שלום עכשיו", שאירגנו את ההפגנה וזכה לצעקות מהקהל: "תתפטר" ו"זאת הממשלה שלך". בעוד אפשרות של התפרקות הממשלה בהחלט תהיה תסריט חיובי, המאבק בימין הקיצוני ובהסלמה הביטחונית, תוצרים ישירים של מדיניות הכיבוש, לא יכולה להסתמך על מפלגות הממסד הקפיטליסטיות שאחראיות בעצמן לחקיקה אנטי־דמוקרטית, לגזירות כלכליות ולטיפוח מדיניות הכיבוש וההתנחלות. המאבק נגד הימין הקיצוני צריך להצביע על אלטרנטיבה אמיתית לימין הקפיטליסטי, שתתבסס של מאבק משותף של יהודים וערבים למען שלום אמיתי, צדק חברתי, דמוקרטיה ושינוי סוציאליסטי של החברה.
יהודים וערבים מסרבים להיות אויביםבמוצ"ש הפגינו כ-300 יהודים וערבים במרכז הכרמל בחיפה, מולם הפגינו כ-30 פעילי ימין קיצוני. ההפגנה הייתה תשובה הולמת למפגיני הימין קיצוני, שהניפו בהפגנה שקיימו ביום חמישי האחרון במושבה הגרמנית שלט ענק "מוות לערבים". ההפגנה הצביעה בבירור אל אחריות הממשלה להסלמה הנוכחית ולחוסר יכולתה לספק ביטחון באמצעות פעולות דיכוי צבאיות. בין הסיסמאות המרכזיות שקראנו היו: "ביבי, בנט, בן ארי — האיום הביטחוני", "ממשלה גזענית סכנה בטחונית", "תקציבים לשכונות לא לעוד התנחלויות", "כסף לרווחה לא לעוד מלחמה" ו"יהודים וערבים מסרבים להיות אויבים". בהפגנה נאמו ח״כ דב חנין והעיתונאי רג'א זעאתרה מחד״ש, ושי גלי מתנועת מאבק סוציאליסטי, שהחל בגינוי פעולות האלימות הגזענית של הימין הקיצוני — שהיתה הטריגר המרכזי לקריאה להפגנה ובפרט הרצח המזוויע של הנער מוחמד אבו חדיר — והצביע על אחריות הממשלה להסתה שעומדת מאחוריה:
במהלך הנאום הביע שי את התנגדות תנועת מאבק סוציאליסטי לירי רקטות אל עבר תושבים והבהיר שההתנגדות האפקטיבית ביותר לכיבוש, למצור ולתוקפנות הצבאית תהיה באמצעות חזרה לאמצעים של מאבק המוני והתייחס גם לשאלת האסירים הפלסטינים.
אולי יעניין אותך גם... |
![]() גב סולידרי למאבק סוציאליסטי
מאבק סוציאליסטי לא מקבלת תרומות מתאגידים, גופים ממשלתיים או קרנות הון — אלא מסתמכת על חברות וחברי התנועה ועל מימון המונים. מימון עצמאי הכרחי להבטחת מאבק עצמאי למען האינטרסים של אנשים עובדים ועובדות, קהילות מוחלשות ומודרות, למען הצעירות והצעירים, ולקידום סולידריות בינלאומית ואלטרנטיבה סוציאליסטית אמיתית על סדר היום. בעזרתך נוכל לעשות יותר. בעזרת תרומה סמלית קבועה של 10 שקלים לחודש או יותר, תוכלו לעזור לבנות גב סולידרי לחיזוק הפעילות של מאבק סוציאליסטי. כמובן שניתן לבטל את התרומה החודשית בכל עת. כתבות קשורות דיווחים ועדכונים
![]() מחשבות בעקבות יום הזיכרון הטרנס*י
לעצור את המלחמה, להיאבק לשוויון ושחרור אמיתיים
![]() דיווח
אלפים הפגינו במוצ״ש, והפעם עלתה גם קריאה ברורה יותר להפסקת אש
![]() "אין אישור למחאות"
בשיטות של מאפיה: המשטרה ביטלה כנס מחאה נגד המלחמה ולמען חילופי שבויים ובני ערובה
![]() ראיון
"האמת היא אחד הקורבנות הראשונים בכל מלחמה"
![]() דיווח
ההפגנות לשחרור החטופים: לדרוש עצירת אש מיידית ועסקה כוללת, כחלק ממאבק בממשלת "המחדל"
|
מאבק סוציאליסטי לא מקבלת תרומות מתאגידים, גופים ממשלתיים או קרנות הון — אלא מסתמכת על חברות וחברי התנועה ועל מימון המונים. מימון עצמאי הכרחי להבטחת מאבק עצמאי למען האינטרסים של אנשים עובדים ועובדות, קהילות מוחלשות ומודרות, למען הצעירות והצעירים, ולקידום סולידריות בינלאומית ואלטרנטיבה סוציאליסטית אמיתית על סדר היום.
בעזרתך נוכל לעשות יותר. בעזרת תרומה סמלית קבועה של 10 שקלים לחודש או יותר, תוכלו לעזור לבנות גב סולידרי לחיזוק הפעילות של מאבק סוציאליסטי. כמובן שניתן לבטל את התרומה החודשית בכל עת.