טראמפ הטיל את פצצת הטרנספר על המזרח התיכון, האם הפסקת האש בעזה תשרוד?
מיליונים כמהים לסיום מוחלט של המלחמה אבל לממשלת המוות יש תוכניות משלה
דף הבית
מי אנחנו
על מה אנחנו נאבקים.ות
אפשר שאלה על סוציאליזם?
כנס סוציאליזם
דברו איתנו / הצטרפות
תרומת סולידריות
תשלום דמי חברות
התנועה העולמית
ארכיון כתבות
תקנון התנועה
דברו איתנו
תודה רבה!
ההודעה נשלחה, מצוין, נשתדל ליצור קשר בהקדם.
שובתים למען חברה חדשה
שביתת הסטודנטים הגדולה — זינוק היסטורי קדימה
2,646

2,646

שביתת הסטודנטים ההמונית שימשה מקור השראה לפועלים ולצעירים בכל רחבי המדינה. היא פרצה במקביל למאבק המוני של הסטודנטים בבריטניה נגד הנהגת תשלומי שכר־לימוד ולהפגנות של מאות אלפי סטודנטים בצרפת נגד צפיפות־היתר בבתי־הספר.

יש לראות בכך זינוק היסטורי קדימה, שכן זוהי הפעם הראשונה שבה ארגנו סטודנטים ישראלים מאבק שכזה. לצד מאבקי הפועלים, מאבק הסטודנטים מהווה חלק מהתעוררות שלמה בחברה — אנשים מתחילים לקחת את גורלם בידיהם, במקום לעמוד מן הצד ולתת לפוליטיקאים לשלוט בחייהם.

הסיבה לתסיסה

הסיבה לשביתה היא העול הכספי הבלתי נסבל שמוטל על כתפי הסטודנטים בישראל, ואשר מהווה חלק מהבעיה הרחבה יותר של הנטל הכספי הבלתי נסבל שכל האנשים העובדים נאלצים לשאתו, ובכך לשלם את מלוא מחיר המיתון. הממשלה טוענת כי אין ברשותה את 800 מיליון השקלים הנדרשים לסבסוד שכר הלימוד, ובה בעת היא משלמת משכורות ענק לאליטה ומעניקה מיליארדי שקלים בכל שנה לחברות רב־לאומיות, כגון אינטל. הבעיה כאן אינה הכסף, כי אם סדרי העדיפויות של הממשלה. בקראם תגר נגד סדרי העדיפויות הללו, הסטודנטים הם אויבי המדינה, ועל כך תעיד האלימות שהמשטרה משתמשת בה כדי לפזר את הפגנותיהם, בשם "השמירה על הסדר הציבורי", כביכול.

הרחבת המאבק

הפגנות הסטודנטים, ותביעתם לשינוי בסדרי העדיפויות הממשלתיים, זכו בתמיכת הפועלים והצעירים. הדבר יוצר בסיס להקמה תנועה רחבה של סטודנטים, צעירים ופועלים כנגד האויב המשותף — המדיניות הנאו־ליברלית של הממשלה. על מנת לעודד אחרים להצטרף אליהם במאבקם, על הסטודנטים להרחיב את דרישותיהם, כך שיכללו לא רק קיצוץ של 50% בשכר הלימוד, כי אם חינוך חינם מהגן ועד לאוניברסיטה. החינוך הוא זכות, ולא פריבילגיה, והחברה אינה יכולה להרשות לעצמה לבזבז את משאביה האנושיים ולהתיר להם להירקב באתרי הפסולת של האבטלה. יש לתת לצעירים אפשרות ממשית לבחור בין עבודה ללימודים, ולפתוח את שערי האוניברסיטאות בפני כל.

הצטרפו אלינו במאבק למען הסוציאליזם

הממשלות הקפיטליסטיות, בישראל ובעולם כולו, מאלצות את הפועלים לשלם את מחיר המשבר הכלכלי העולמי. מקומות עבודה אובדים, חיים שלמים נהרסים, ותקוותיהם של הצעירים לעתיד מתנפצות. אנו חייבים להיאבק בכך. השינוי הנדרש בסדרי העדיפויות כרוך במעבר מחברה שמנוהלת לשם קידום רווחיהן של חברות הענק לחברה שתנוהל כדי לשרת את האינטרסים של פועלים וצעירים.

הוועדה למען אינטרנציונל של פועלים (CWI) מורכבת מצעירים ועובדים ביותר משלושים ארצות, המנהלים מאבק למען המטרות הללו. על מנת להקים אירגון של חברים בישראל, ולהיאבק למען הסוציאליזם כאן ועכשיו, אנו זקוקים לתמיכתכם. אם ברצונכם להצטרף אלינו, או לקבל מידע נוסף, צרו איתנו קשר.

הדרישות שלנו:

  • החינוך הוא זכות, ולא פריבילגיה
  • חינוך חינם מן הגן ועד לאוניברסיטה
  • פתיחת שערי האוניברסיטה בפני כל המעונינים ללמוד
  • שימת קץ להתקפות הממשלה על הפועלים
  • כינון חברה דמוקרטית שתנוהל כדי לשרת את האינטרסים של הפועלים, ולא כדי לקדם את רווחיהן של חברות הענק

הצטרפו אלינו!

*   הפלאייר הופק על־ידי פעילי ארגון ה־CWI בישראל, לרגל שביתת הסטודנטים הגדולה, טרם הקמת תנועת מאבק סוציאליסטי
הצטרפו למאבק!
מול ממשלת הון גזענית, כיבוש וסכסוך ללא סוף באופק, ומול שיטה קפיטליסטית שמנציחה אוליגרכיה מושחתת, אי־שוויון, אפליה, מלחמות והרס סביבתי — נדרש מאבק לשינוי שורשי. מאבק סוציאליסטי היא תנועה של רעיונות בפעולה, עם ניסיון בשטח ועם שותפים ושותפות בעשרות מדינות. אנחנו מעורבים במחאות ובמאבקים, ומקדמים סולידריות והתארגנות במטרה לסייע להם לנצח, כחלק מהמאבק לשינוי סוציאליסטי. הצטרפו אלינו במאבק לבניית אלטרנטיבה סוציאליסטית!


תנועת מאבק סוציאליסטי
ת.ד. 125, תל אביב–יפו 6100101
[email protected]
054.818.44.61 | 054.818.44.62
מאבק סוציאליסטי היא תנועה סוציאליסטית הנאבקת למען חברה סוציאליסטית ודמוקרטית, המושתתת על צדק חברתי, שלום ושוויון. התנועה שותפה ב־ISA, התאחדות בינלאומית המאגדת תנועות ומפלגות סוציאליסטיות בעשרות ארצות ברחבי העולם.