
מקור: ועד עובדי סלקום
סלקום חייבת כ־3.4 מיליארד שקל למשקיעים באגרות חוב, שהתייקרו עבורה בשל ספקולציות לגבי יכולת הפירעון שלה. ההנהלה רוצה לגלגל את המחיר על העובדים. הפיטורים ההמוניים יובילו להכבדת עומס העבודה ולפגיעה בשירות ללקוחות ובפיתוח תשתיות.
מנהלי סלקום מקבלים משכורות עתק — יו״ר סלקום, עמי אראל, גרף כ־50 מיליון שקל לאורך שנותיו בתפקיד. מאז שנת 2011 דירקטוריון סלקום חילק דיבידנדים בהיקף של 1.3 מיליארד שקל! למה שהעובדים ישלמו בפרנסתם על החובות שצברה ההנהלה?!
עובדי סלקום הגיבו לאיום הפיטורים בשורה של צעדי מחאה שכללו עיצומים, אסיפות עובדים ושביתה. בעקבות המחאה, מכתבי הפיטורים הוקפאו זמנית.
העובדים בסלקום חתמו לפני חצי שנה על הסכם קיבוצי חדש עם ההנהלה. אז הוועד הסכים, בשם העובדים, לדרישת ההנהלה להקפיא את תוספות השכר ב־2020 בשביל למנוע, כביכול, פיטורים. עכשיו ההנהלה רומסת את ההסכם שנחתם.
יו״ר ההסתדרות, ארנון בר־דוד, נפגש בחשאי עם יו״ר חברת ההחזקות IDB, השולטת בסלקום, וסיכם עימו כי לאחר החגים יתקיים משא ומתן על תנאי הפיטורים והיקפם. באופן מקומם, יו״ר ההסתדרות לשעבר, עופר עיני, התמנה ליועץ בשכר עבור ההנהלה ונגד העובדים. צריך לדרוש מבר־דוד שינתק כל קשר אישי עם עיני, שהעובדים יקבלו דיווח שוטף ומלא מהנעשה בחדר המשא ומתן, ושכל הכרעה על הסכם תעבור לעובדים עצמם.
הנהגת ההסתדרות חייבת לתת גב אמיתי לעובדות ולעובדים ולדרוש ביטול מוחלט של תוכנית הפיטורים. הרחבת המאבק, כולל שביתות סולידריות של עובדים בענף הסלולר ובשאר החברות בשליטת IDB, בהחלט יכולה לקפל את הנהלת סלקום ולשלוח מסר ברור להנהלות של שאר התאגידים — אל תעזו להפר הסכמי עבודה ולחסל משרות בשביל למקסם רווחים.
* מתוך עיתון "המאבק", גיליון נובמבר 2019