לעצור את מתקפת הנקם ומרחץ הדמים בעזה, להיאבק ולהציב אלטרנטיבה לממשלת האסון, המצור והעוני
ממשלת נתניהו מתנערת מכל אחריות לאסון בביה״ח בעזה, כשברקע אלפי הרוגים מההפצצות
דף הבית
מי אנחנו
על מה אנחנו נאבקים.ות
אפשר שאלה על סוציאליזם?
כנס סוציאליזם
דברו איתנו / הצטרפות
תרומת סולידריות
תשלום דמי חברות
התנועה העולמית ISA
ארכיון כתבות
תקנון התנועה
דברו איתנו
תודה רבה!
ההודעה נשלחה, מצוין, נשתדל ליצור קשר בהקדם.
לעצור את ויסקונסין!
בחודש יוני יחל הניסוי הארצי ב"תוכנית ויסקונסין". עשרות תאגידים עטו כעופות ציד שסימני דולרים באישוניהם כדי לקבל לידיהם את גורלן של 14,000 משפחות מובטלים שקיומן תלוי בקצבת הבטחת הכנסה.
3,986

3,986

קצבת הבטחת הכנסה, המשולמת למשפחה שאין לה כל הכנסה אחרת, קוצצה בשנים האחרונות במאות שקלים. הקיצוץ דחף אלפי משפחות אל תהום העוני. קצבת משפחה עם שני ילדים כיום מגיעה בקושי ל־2000 ש״ח בחודש, כאשר אפילו משכר המינימום אי־אפשר לקיים משפחה כיום. אבל, משפחות מקבלי הקצבאות מהוות מטרה נוחה לתעמולה השקרית של ממשלת ההון, וזו משתדלת להפוך אותן לשעיר־לעזאזל שיספוג את הזעם המתגבר על תנאי העבודה המתדרדרים ועל הקיצוצים. בניסיון להציג את מקבלי הקצבאות כעצלנים המביאים את העוני על עצמם, התרברב שר האוצר: "מלכודת הדבש של הקצבאות מובילה למלכודת עוני וכדי לצאת מזה יש צורך בכלכלה חופשית" (22.09, רשת ב'). בתרגום חופשי, ביבי מסביר שאותם מובטלים מטומטמים ולכן לא מבינים שהקצבאות הנמוכות משאירות אותם במצב של עוני ושאינם מוכנים להקריב מזמנם בעבודה שתשפר פלאים את מצבם. נתניהו שכח להציע עבודה שכזאת לאותם מובטלים, שאוסף האפשרויות העומדות בפניהם כולל — במקרה הטוב — עבודה במשרה מלאה בשכר מינימום שיתקזז לאחר הוצאות עבור השגחה וטיפול לילדים ונסיעות. עבדות בחינם. לא סתם כ־70% מהמשפחות העניות בישראל עובדות.

ה"כלכלה החופשית" של נתניהו מתייחסת לחופש שניתן לקבוצות ההון לסחוט רווחים מכל דבר שזז. הפעם, בעלי החברות יתחילו להרוויח רק אם בתוך שבעה חודשים יחסכו למדינה לפחות 35% מהכסף שהיא משלמת להבטחת הכנסה באותו אזור. השעון מטקטק ומכתיב נוסחה מאוד ברורה לעופות הציד: רווחים או קצבאות. בשלב הראשון יוצמדו כל המשתתפים ל"מרכזי תעסוקה" שיוקמו באזוריהם, לנוכחות בהיקף של משרה מלאה. כל סימן לחוסר צייתנות יביא לשלילת הקצבה. אחד מנציגי התאגידים בכנס הצגת התוכנית התרעם על העובדה שלעובדים יהיה מותר להיעדר יומיים בחודש: "היה להם מספיק זמן לנוח כשהיו מובטלים". בשלב השני תוכל החברה לשלוח אותם לעבוד גם קילומטרים רבים הרחק מביתם, כשהמדינה מקצה סכום עלוב של כ־230 ₪ לחודש למשפחה עבור שירותי הסעות והשגחה על ילדים.

התוכנית נקראת על שם תוכנית דומה שהופעלה במדינת ויסקונסין בארה״ב באמצע שנות ה־1980. בכל מקום בו נוסתה בעולם, בוואריאציה כזו או אחרת, הסתכמו השלכותיה בהרס וחורבן לרבבות משפחות. התוכנית היא צעד נוסף בתהליך השלכת השירותים הציבוריים כטרף לתאגידים. את לשכת העבודה חילקו זה מכבר בין חברות כ״א שכעלוקות מוצצות עשרות אחוזים משכר עבודתם של כמאה אלף עובדים ומדרדרות את תנאי העבודה. מלחמה אמיתית באבטלה דורשת התארגנות רצינית נגד מתקפות בעלי־ההון ומשרתיהם על העובדים. הניסיון ליישם תוכנית דומה בגרמניה, הצית לאחרונה גל של הפגנות המוניות. לא נחכה להתאבדויות העוני הבאות. כנגד האבטלה והעוני בכפייה צריך לדרוש עבודה לכולם וחיסול תנאי העבדות! יש לפרק את כל חברות כוח־האדם ו"מרכזי התעסוקה" של ויסקונסין ולהחליפם בהעסקה ישירה. כנגד משכורות הרעב ותנאי העבדות במקומות העבודה יש להעלות את שכר המינימום לפחות ל־5000 ש״ח לכולם, גם למהגרי־עבודה ולנוער ולספק קצבה בגובה שכר מינימום לאלה שאינם מסוגלים לעבוד. עבודה לכולם מצריכה חלוקת עבודה אופטימלית באמצעות קיצור שבוע העבודה ללא פגיעה בתנאים ויצירת מקומות עבודה נוספים באמצעות פיתוח תשתיות ושירותים בהתאם לצורך בשטח.

הצטרפו למאבק!
מול ממשלת הון גזענית, כיבוש וסכסוך ללא סוף באופק, ומול שיטה קפיטליסטית שמנציחה אוליגרכיה מושחתת, אי־שוויון, אפליה, מלחמות והרס סביבתי — נדרש מאבק לשינוי שורשי. מאבק סוציאליסטי היא תנועה של רעיונות בפעולה, עם ניסיון בשטח ועם שותפים ושותפות בעשרות מדינות. אנחנו מעורבים במחאות ובמאבקים, ומקדמים סולידריות והתארגנות במטרה לסייע להם לנצח, כחלק מהמאבק לשינוי סוציאליסטי. הצטרפו אלינו במאבק לבניית אלטרנטיבה סוציאליסטית!


תנועת מאבק סוציאליסטי
ת.ד. 125, תל אביב–יפו 6100101
[email protected]
054.818.44.61 | 054.818.44.62
מאבק סוציאליסטי היא תנועה סוציאליסטית הנאבקת למען חברה סוציאליסטית ודמוקרטית, המושתתת על צדק חברתי, שלום ושוויון. התנועה שותפה ב־ISA, התאחדות בינלאומית המאגדת תנועות ומפלגות סוציאליסטיות בעשרות ארצות ברחבי העולם.