נתניהו וממשלת המוות מחדשים את מלחמת ההשמדה — מאות נטבחו בעזה
להתארגן, להפגין ולשבות: נגד מלחמת ההשמדה, נגד מגפת הפשיעה, ולמען שיקום וחיים בכבוד לכולם
דף הבית
מי אנחנו
על מה אנחנו נאבקים.ות
אפשר שאלה על סוציאליזם?
כנס סוציאליזם
דברו איתנו / הצטרפות
תרומת סולידריות
תשלום דמי חברות
התנועה העולמית
ארכיון כתבות
תקנון התנועה
דברו איתנו
תודה רבה!
ההודעה נשלחה, מצוין, נשתדל ליצור קשר בהקדם.
מחאת יוצאי אתיופיה
מעצרים ברוטליים בהפגנה נגד אלימות משטרתית
מאות הפגינו מול מטה המשטרה בירושלים במחאה על סגירת תיק השוטרים שתקפו את יוסף סלמסה ז״ל ■ תגובת המשטרה: גז מדמיע ומעצרים ברוטליים
2,730

2,730

למרות ראיות המוכיחות ששוטרים חשמלו בטייזרים את יוסף סלמסה ז״ל, נטשו אותו מחוסר הכרה בחניון המשטרה ואחד מהם אף הוקלט כשהוא מאיים על משפחתו, החליטה מח״ש, על דעת פרקליט המדינה, לסגור את התיק נגד השוטרים, בדומה לגישה שננקטה במקרה של דמאס פיקדה ורבים אחרים. על רקע זה התקיימה ביום שלישי, 1 במרץ, הפגנה מול המטה הארצי של המשטרה בירושלים, בהשתתפות מאות בני־אדם.

המפגינים הביעו כעס ארוך שנים על האלימות המשטרתית וצעקו "שוטר אלים חייב להיות בפנים", "שוטר, שוטר, על מי אתה מגן" ו"די, נגמר, אנחנו דור חדש". המפגינים הקריאו גם את שמותיהם של רבים שמצאו את מותם מידי המשטרה. בין שלטי המחאה בלטה גם הסיסמה "Black Lives Matter" ("חיי השחורים נחשבים"), בהשראת תנועת המחאה בארצות־הברית.

להפגנה הגיעו בסולידריות תושבי שכונת גבעת עמל. גם פעילי תנועת מאבק סוציאליסטי לקחו חלק בהפגנה, העלו את הרעיון לכינוס אסיפות פעילים דמוקרטיות כדרך לקדם את המאבק וקראו לנקיטת פעולות סולידריות מצד ארגוני עובדים וסטודנטים, שכמה מהם הצהירו בעבר על תמיכה במאבק. רעיונות אלה זכו לתגובה חיובית ביותר מצד הרוב המוחלט של המפגינים איתם דיברנו.

במהלך ההפגנה השוטרים "התפרעו" בברוטליות: אישה וגבר בקביים הוכו באכזריות ונעשה שימוש נרחב בגז מדמיע. מפגינה אחת אף פונתה לבית החולים לאחר שספגה בעיטה בראשה מאחד השוטרים!

שמונה מפגינים נעצרו, חלקם ללא כל סיבה נראית לעין ואחרים בגלל זריקת בקבוקי מים ריקים על שוטרים. לפני כן נשמע קצין אומר לאחד מפקודיו "עכשיו זה הזמן למעצרים שדיברנו עליהם".

שמונת העצורים שוחררו כבר באותו הערב הודות לנחישות המפגינים שפנו להפגין מול תחנת המשטרה. אבל ההתנהלות הברוטלית הזאת היתה רק עוד הוכחה ליחס האלים של המשטרה כלפי יוצאי אתיופיה, שמופגן בשגרה גם כלפי הציבור הערבי־פלסטיני, מהגרי עבודה ובכלל.

האווירה בהפגנה היתה לוחמנית, במיוחד לאחר שהחלה התוקפנות מצד המשטרה. אחת הדוברות קראה: "האתיופים צריכים להפסיק להתגייס לצבא ולהקים צבא משלהם שישמור עליהם". בקרב המפגינים היתה הרגשה שהפגנה זו היא רק יריית פתיחה במאבק ארוך נגד האלימות המשטרתית והגזענות.

צפו בדבריה של עינבר בוגלה:

תנועת מאבק סוציאליסטי דורשת:

  • לא לטיוחים של מח״ש! להעמיד לדין שוטרים שפעלו ממניע גזעני ולהכפיף את כוחות השיטור לפיקוח של ועדות שיטור עירוניות נבחרות.
  • להקים ועדת חקירה ציבורית עצמאית, שתורכב מנציגי ציבור נבחרים ושתחקור את מקרי הגזענות והאלימות המשטרתית, ותבחן מחדש כתבי אישום ותיקים שנפתחו כנגד יוצאי אתיופיה.
  • די לאפליה במערכת החינוך וסוף למדיניות הגזענית והקפיטליסטית שיצרה עוני ומצוקה בקרב יוצאי אתיופיה והביאה לכליאה מסיבית של בני נוער ממוצא אתיופי.
  • סוף לגזענות ולברוטליות משטרתית באשר הן — כלפי יוצאי אתיופיה, הציבור הערבי־פלסטיני, מהגרים ובכלל.
  • השקעה מסיבית בדיור ציבורי, בחינוך, בהכשרה מקצועית וביצירת מישרות, בחיסול ההעסקה הקבלנית ובהעלאות שכר, שתמומן ממיסוי מוגבר על העשירים ועל התאגידים הגדולים.
הצטרפו למאבק!
מול ממשלת הון גזענית, כיבוש וסכסוך ללא סוף באופק, ומול שיטה קפיטליסטית שמנציחה אוליגרכיה מושחתת, אי־שוויון, אפליה, מלחמות והרס סביבתי — נדרש מאבק לשינוי שורשי. מאבק סוציאליסטי היא תנועה של רעיונות בפעולה, עם ניסיון בשטח ועם שותפים ושותפות בעשרות מדינות. אנחנו מעורבים במחאות ובמאבקים, ומקדמים סולידריות והתארגנות במטרה לסייע להם לנצח, כחלק מהמאבק לשינוי סוציאליסטי. הצטרפו אלינו במאבק לבניית אלטרנטיבה סוציאליסטית!


תנועת מאבק סוציאליסטי
ת.ד. 125, תל אביב–יפו 6100101
[email protected]
054.818.44.61 | 054.818.44.62
מאבק סוציאליסטי היא תנועה סוציאליסטית הנאבקת למען חברה סוציאליסטית ודמוקרטית, המושתתת על צדק חברתי, שלום ושוויון. התנועה שותפה ב־ISA, התאחדות בינלאומית המאגדת תנועות ומפלגות סוציאליסטיות בעשרות ארצות ברחבי העולם.