לא לחזור לעסקים כרגיל, לבטל את החקיקה, ממשלת נתניהו–בן גביר הביתה!
לשתק את המדינה עם שביתה כללית
דף הבית
מי אנחנו
על מה אנחנו נאבקים.ות
אפשר שאלה על סוציאליזם?
כנס סוציאליזם
דברו איתנו / הצטרפות
תרומת סולידריות
תשלום דמי חברות
התנועה העולמית ISA
ארכיון כתבות
תקנון התנועה
דברו איתנו
תודה רבה!
ההודעה נשלחה, מצוין, נשתדל ליצור קשר בהקדם.
חודש הגאווה
אין שינוי בלי שוויון
אין שוויון בלי מאבק נגד להט״בופוביה, גזענות, עוני ושלטון הון ■ פלאייר שיפיצו פעילי ופעילות מאבק סוציאליסטי במצעד הגאווה בחיפה
1,297

1,297

בעשור האחרון שלטון נתניהו חסם קידום זכויות להט״ב ואף יזם התקפות נגדנו, למרות שמינה שר להט״ב וניסה להצטייר כלפי חוץ כאביר זכויות. אבל המאבק הלהט״בי התרחב, אירועי גאווה הגיעו לערים ואזורים חדשים, ונרשמו הישגים חשובים. בזכות המאבק, רוב הציבור הישראלי כיום נוטה לתמוך הרבה יותר בשוויון זכויות ללהט״ב.

מנגד, משבר הקורונה לווה בעלייה באלימות כלפי להט״ב והזכיר שהמערכת כולה עדיין מטפחת אפליה ולהט״בופוביה. בזמן המשבר כשיותר נוער להט״בי נאלץ לעזוב את הבית ותופעות של דיכאון ובדידות זינקו, ממשלת ביבי־גנץ המשיכה לחנוק את השירותים החברתיים, מה שהוביל בין היתר לסגירה זמנית של שני הוסטלים לנוער להטב״י.

ממשלת בנט־לפיד הזיזה את ביבי מראשות הממשלה, והוא יהיה באופוזיציה בינתיים יחד עם סמוטריץ', בן גביר ואבי מעוז. אבל זה כשלעצמו ממש לא מבטיח שינוי עבור להט״ב.

למרות הצהרת הכוונות בהסכמים הקואליציונים של מרצ, העבודה ויש עתיד, הסכם המסגרת בין לפיד לבנט מחייב את כל חברות הקואליציה להצביע נגד (!) כל חקיקה הסוטה מגבולות סטטוס הקוו של יחסי דת ומדינה. ההסכם הזה שואף להקפיא כל התקדמות במאבק לשוויון ל־4 שנים — אין מצב שנסכים לזה.

בימים האחרונים ראינו איך ממשלת בנט ממשיכה את המדיניות האלימה והגזענית של נתניהו כלפי הציבור הפלסטיני במזרח ירושלים, שמענו את איומי הגירוש נגד מבקשי המקלט ואת תוכניות הפגיעה במובטלים. כמו שאי אפשר לסמוך על ממשלת בנט בתחומים האלה, אי אפשר לסמוך עליה שתקדם שוויון זכויות ללהט״ב. לכן דרוש שנתארגן למאבק רחב — זו תהיה הדרך לסחוט הישגים מהממשלה הלחיצה והלא יציבה הזו.

לא נסכים לסטטוס קוו של אפליה ודיכוי! להתארגן למאבק למען שינוי:

  • מאבק בלתי מתפשר באלימות כלפי להט״ב ובכל צורות האפליה החוקית והחברתית על רקע נטייה מינית וזהות מגדרית. להוציא מחוץ לחוק "טיפולי המרה".
  • לקדם הסברה וחינוך נגד להט״בופוביה ובעד שוויון מלא בכל בתי־הספר, הקמפוסים ומקומות העבודה. לקדם יוזמות של ארגוני עובדים/ות, סטודנטים/ות ותלמידים/ות בנושא.
  • בנט ולפיד לא יקפיאו לנו את המאבק עם הסכם שמירת הסטטוס קוו! להפריד דת ומדינה. להבטיח חופש פולחן וחופש מכפייה דתית. די לשימוש בתירוצים דתיים להנצחת אפליה, הדרה ודיכוי.
  • ביטול הוועדה לשינוי מין, והבטחת נגישות ומימון ציבורי מלא לכל השירותים הנדרשים והטיפולים הרלוונטיים עבור טרנסג׳נדרים/ות. לבטל את סעיף המין בתעודת הזהות.
  • סוף לאפליית זוגות חד־מיניים בנישואים, בהורות ובקבלת שירותים. כן לנישואים אזרחיים. שוויון ברישום הורות ובאימוץ.
  • השקעה בהוסטלים ציבוריים ללהט״ב. די לייבוש ולהפרטת שירותי הרווחה והבריאות! מימון דרך העלאת המס על התאגידים הגדולים. השקעה נרחבת בדיור ציבורי למען פתרונות דיור בר־השגה ראוי לכל.
  • די ללהט״בופוביה, די לסקסיזם, די לגזענות! סוף לשימוש התעמולתי הציני של הממשלה בהישגי המאבק הלהט״בי לצורך טיוח של אפליה וכיבוש — כן למאבק בכיבוש ובמצור, ולמען שלום.
  • אפס תמיכה לממשלת ימין קפיטליסטית בראשות בנט, שתמשיך אפליית נשים ולהט״ב, אפליה לאומית, תמשיך את הכיבוש, את ההתנחלויות ואת שלטון ההון. להיאבק להצבת אלטרנטיבה סוציאליסטית.
הצטרפו למאבק!
מול ממשלת הון גזענית, כיבוש וסכסוך ללא סוף באופק, ומול שיטה קפיטליסטית שמנציחה אוליגרכיה מושחתת, אי־שוויון, אפליה, מלחמות והרס סביבתי — נדרש מאבק לשינוי שורשי. מאבק סוציאליסטי היא תנועה של רעיונות בפעולה, עם ניסיון בשטח ועם שותפים ושותפות בעשרות מדינות. אנחנו מעורבים במחאות ובמאבקים, ומקדמים סולידריות והתארגנות במטרה לסייע להם לנצח, כחלק מהמאבק לשינוי סוציאליסטי. הצטרפו אלינו במאבק לבניית אלטרנטיבה סוציאליסטית!


תנועת מאבק סוציאליסטי
ת.ד. 125, תל אביב–יפו 6100101
[email protected]
054.818.44.61 | 054.818.44.62
מאבק סוציאליסטי היא תנועה סוציאליסטית הנאבקת למען חברה סוציאליסטית ודמוקרטית, המושתתת על צדק חברתי, שלום ושוויון. התנועה שותפה ב־ISA, התאחדות בינלאומית המאגדת תנועות ומפלגות סוציאליסטיות בעשרות ארצות ברחבי העולם.