לעצור את מתקפת הנקם ומרחץ הדמים בעזה, להיאבק ולהציב אלטרנטיבה לממשלת האסון, המצור והעוני
ממשלת נתניהו מתנערת מכל אחריות לאסון בביה״ח בעזה, כשברקע אלפי הרוגים מההפצצות
דף הבית
מי אנחנו
על מה אנחנו נאבקים.ות
אפשר שאלה על סוציאליזם?
כנס סוציאליזם
דברו איתנו / הצטרפות
תרומת סולידריות
תשלום דמי חברות
התנועה העולמית ISA
ארכיון כתבות
תקנון התנועה
דברו איתנו
תודה רבה!
ההודעה נשלחה, מצוין, נשתדל ליצור קשר בהקדם.
טירוף קפיטליסטי
עושר הזוי ועוני מחפיר
הונם של 62 אנשים בלבד משתווה להון המשותף של יותר מ־3.6 מיליארד האנשים העניים ביותר – מחצית אוכלוסיית העולם
1,565

1,565

הונם של 62 אנשים בלבד משתווה להון המשותף של יותר מ־3.6 מיליארד האנשים העניים ביותר — מחצית אוכלוסיית העולם. מאז שנת 2010, 62 העשירים הגדילו את הונם בחצי טריליון דולר, בעוד ההון המשותף של המחצית הענייה של האוכלוסייה קטן ב־41 אחוזים וזאת על אף שאוכלוסיית העולם גדלה — כך עולה ממחקר חדש של רשת ארגוני הצדקה הבריטית אוקספם (Oxfam).

זה טיבה של "ההתאוששות" מהמשבר הקפיטליסטי הגדול של שנת 2008. ההתאוששות היא בעיקר של התאגידים הגדולים והבנקים, שמתאפשרת על חשבון הפגיעה ברמת החיים של עובדים ואנשים מהשורה.

בעלי ההון מחזיקים כיום בידיהם יותר עושר בכל תקופה היסטורית אחרת. העושר העצום הזה, תוצר עבודתם של מיליארדים ברחבי העולם, לא מנותב כיום לפתרון המצוקות החברתיות, אך הוא בהחלט יכול לשמש לסיפוק הצרכים של כלל האנושות כמו רווחה, פרנסה וסביבה בריאה. יש אלטרנטיבה לטירוף הקפיטליסטי הזה — חברה סוציאליסטית בה מוקדי הכוח של הכלכלה מוחזקים ומנוהלים באופן דמוקרטי על ידי כלל הציבור.

*   מתוך עיתון המאבק, גיליון מרץ 2016
הצטרפו למאבק!
מול ממשלת הון גזענית, כיבוש וסכסוך ללא סוף באופק, ומול שיטה קפיטליסטית שמנציחה אוליגרכיה מושחתת, אי־שוויון, אפליה, מלחמות והרס סביבתי — נדרש מאבק לשינוי שורשי. מאבק סוציאליסטי היא תנועה של רעיונות בפעולה, עם ניסיון בשטח ועם שותפים ושותפות בעשרות מדינות. אנחנו מעורבים במחאות ובמאבקים, ומקדמים סולידריות והתארגנות במטרה לסייע להם לנצח, כחלק מהמאבק לשינוי סוציאליסטי. הצטרפו אלינו במאבק לבניית אלטרנטיבה סוציאליסטית!


תנועת מאבק סוציאליסטי
ת.ד. 125, תל אביב–יפו 6100101
[email protected]
054.818.44.61 | 054.818.44.62
מאבק סוציאליסטי היא תנועה סוציאליסטית הנאבקת למען חברה סוציאליסטית ודמוקרטית, המושתתת על צדק חברתי, שלום ושוויון. התנועה שותפה ב־ISA, התאחדות בינלאומית המאגדת תנועות ומפלגות סוציאליסטיות בעשרות ארצות ברחבי העולם.