לעצור את מתקפת הנקם ומרחץ הדמים בעזה, להיאבק ולהציב אלטרנטיבה לממשלת האסון, המצור והעוני
ממשלת נתניהו מתנערת מכל אחריות לאסון בביה״ח בעזה, כשברקע אלפי הרוגים מההפצצות
דף הבית
מי אנחנו
על מה אנחנו נאבקים.ות
אפשר שאלה על סוציאליזם?
כנס סוציאליזם
דברו איתנו / הצטרפות
תרומת סולידריות
תשלום דמי חברות
התנועה העולמית ISA
ארכיון כתבות
תקנון התנועה
דברו איתנו
תודה רבה!
ההודעה נשלחה, מצוין, נשתדל ליצור קשר בהקדם.
סולידריות עם מאבק ארגוני הסגל
סטודנטיות וסטודנטים בתמיכה במאבק הסגל הזוטר
סטודנטיות וסטודנטים מסבירים מדוע לתמוך במאבק הסגל מול הנהלות וממשלה אטומות■ התארגנות סטודנטיאלית עצמאית תחזק את ארגוני הסגל ותוכל ללחוץ על ארגוני הסטודנטים לשלב כוחות במאבק
2,615

2,615

בסוף ספטמבר הכריזו ארגוני סגל אקדמי זוטר מ־4 אוניברסיטאות ו־13 מכללות ציבוריות על סכסוך עבודה בדרישה למשא ומתן ארצי על הסכם העסקה קיבוצי בלמידה מרחוק לתקופת הקורונה, בעקבות נסיון של משרד האוצר והות״ת בשיתוף עם הנהלות מוסדות ההשכלה לכפות על סגלי ההוראה חתימה על הסכם מוכתב מלמעלה ללא משא־ומתן.

דרישות הסגלים האקדמיים נוגעות בין השאר בהסדרת נושא ההקלטות של ההרצאות והשימוש בהן, הבטחת הבריאות של הסגל שצריך להגיע לאוניברסיטה והגנה על חברי וחברות סגל בקבוצות סיכון, מימון ציוד להוראה מקוונת, והגנה מפני קיצוצים בתקנים והגדלת כיתות תרגול. מאז ההכרזה על סכסוך העבודה ועד כה, האוצר והות״ת סירבו לדרישה למשא ומתן ארצי, ואיימו להשבית את הלימודים בעצמם אם לא ייחתמו ההסכמים. גם ברמה המקומית, חלק מההנהלות מסרבות לקיים משא ומתן, ומאיימות שלא לשלם שכר לחברי סגל שמסרבים להקליט את שיעוריהם לפני שהנושא יוסדר בהסכם הקיבוצי.

על אף הפגיעה בציבור הסטודנטים, רבים תומכים בסגל מתוך הבנה שאטימות ההנהלות והממשלה היא שגרמה לפגיעה.

שאלנו סטודנטים וסטודנטיות מדוע הם תומכים במאבק ומה לדעתם אפשר לעשות כדי לחזק את מאבק סגל ההוראה:

דניאלה ויצנודל, סטודנטית באוניברסיטת ת״א וחברה בתא הפמיניסטי "תל־אביביות"

אני תומכת במאבק של ארגוני הסגל הזוטר לאור הפגיעה בתנאים שלהם לאורך השנים, אשר הגיעה לשיאה עם משבר הקורונה. זכויות ותנאי הסגל הזוטר נפגעו בחודשים האחרונים לאור קיצוץ משרות, איחוד כיתות לימוד וחמור מכך הארגון מודר משולחן מקבלי ההחלטות ולא יכול לייצג את קולם של החברים בארגון. אני תומכת במאבק שלהם לאור הפגיעה בזכויות הבסיסיות של סגל ההוראה ובכך פגיעה עקיפה בסטודנטים על ידי הורדת כמות ואיכות ההוראה כאשר מצמצים כיתות. בנוסף, מן הראוי שהאוניברסיטה תכבד את כלל הארגונים הפועלים בתוכה ותקיים משא ומתן עם הסגל הזוטר, במיוחד לאור גודלו ותפקידו של סגל זה בהוראה האקדמאית למול הסטודנטים. לדעתי סטודנטים וסטודנטיות יכולים לתרום רבות ולעזור בהתייצבות לצד חברי ארגון הסגל הזוטר מתוך ההבנה כי כאשר תנאיהם נפגעים גם אוכלוסיית הסטודנטים נפגעת בעקיפין.

רון שוהם, סטודנט לעבודה סוציאלית באוניברסיטה העברית, חבר ב"מאבק סוציאליסטי" ובארגון "עו״סים שינוי":

אני תומך משתי סיבות: קודם כל כי התנאים של ארגוני הסגל משפיעים באופן ישיר על הדרך בה אני לומד. תנאים פחות טובים להם זה באופן די ישיר תנאים פחות טובים ללמידה שלי. דבר שני, כי אני מאמין באיחוד מאבקים ובכוח שהם יוצרים — כיום גם אנחנו הסטודנטיות נאבקות על הפחתת שכר הלימוד באוניברסיטאות ומכללות, גם כי אנו אוכלוסייה שנפגעה מאוד ממשבר הקורונה משום שעבודות סטודניאליות רבות הופסקו, וגם כי לשלם אותו סכום על לימודים מקוונים לדוגמת אבטחה, זה לא הגיוני. איחוד של המאבקים שלנו ייצור כוח גדול אל מול האונברסיטאות והמדינה שיעזרו לקבל את הדרישות של הסגל הזוטר ושלנו הסטודנטים. סטודנטים וסטודנטיות יכולות להצטרף למאבק, ולסייע לשביתה אם צריך.

בני קופצ’ינצקי, מלגאי בתואר שני המיוצג ע״י ארגון הסגל הזוטר בת״א וחבר "מאבק סוציאליסטי"

כשאני חושב על מאבק הסגל הזוטר אני חושב על חבריי וחברותיי לספסל הלימודים שעובדות בו, ואני חושב על המתרגלים והמרצים מהסגל הזוטר שלימדו אותי בתואר הראשון בהשקעה ובמסירות, ועל המאבק הקודם שהתנהל לפני שנתיים שהארגון נאלץ להתפשר בו משמעותית על התנאים שהוא דרש — והתמיכה מרגישה לי כמעט מובנת מאליה. אלה עובדים שמחזיקים את האוניברסיטה הרבה יותר משההנהלה עושה זאת, ויש להם כל זכות לדרוש תנאי עבודה שמתאימים להם. אני חושב גם על המאבקים הרבים שעובדים ועובדות במגזר הציבורי יצאו אליהם סביב משבר הקורונה — מורות, אחיות, מתמחות, עובדות סוציאליות — ועל כמה שחשוב, דווקא עכשיו בזמן משבר, לעמוד איתנים ביחד מול ניסיונות מצד הממשלה והמעבידים לתקוף תנאי עבודה בחסות הדרישה הצבועה "להיכנס מתחת לאלונקה". אני חושב גם על הסטודנטים והסטודנטיות שיצאו במחאה כנגד המחסור ברשת בטחון מתאימה, ועל כמה שמאבקים אלו ייתחזקו אם יפעלו במשותף.

לדעתי סטודנטים וסטונדטיות יכולים לכל הפחות להביע סולידריות עם ארגוני הסגל ולהפנות בפומבי אצבע מאשימה למי שמגיעה לו — הממשלה וההנהלות. ארגוני הסטודנטים יכולים וצריכים לעמוד גם הם עם ארגוני הסגל, להפעיל לחץ על ההנהלות לשבת למשא ומתן, ולהוביל סטודנטים וסטודנטיות בצעדי מחאה משותפים — עכשיו זה בדיוק הזמן של כולנו לדרוש מה שמגיע לנו, והדרישה הזאת תהיה הרבה יותר חזקה ביחד.

באופן מצער, התאחדות הסטודנטים והאגודות השונות לא מציגות את התמונה המלאה של אטימות ההנהלות אל מול דרישות צודקות מצד סגל ההוראה. זה מאפשר להנהלות ואף לסטודנטים מסוימים מהצד הימני הקפיטליסטי של המפה להסית ולהפיץ תעמולה נגד סגלי ההוראה, תוך ניצול ציני של המצוקה שנגרמה לסטודנטים שמציאות חייהם התהפכה בשל משבר הקורונה ומעלה צרכים אמיתיים, בין היתר הקלטות של השיעורים. כדי שהפגיעה בסטודנטים תהיה קצרה ככל האפשר — מאבק הסגל צריך להיות חזק ככל האפשר.

מאבק סוציאליסטי קוראת לסטודנטיות ולסטודנטים להתארגן ולבנות כוח סולידרי בקמפוס, לפרסם ולהפיץ חומרי הסברה עצמאיים מול התעמולה של ההנהלות, לשכנע את הציבור הסטודנטיאלי לתמוך וגם להצטרף לפעילות כמו גם לקרוא לארגונים ולתאים בקמפוסים לשלב כוחות. אפשר לקחת דוגמה מהתארגנות סטודנטים למען אקלים באוניברסיטת תל אביב שפרסמה תמיכה רשמית:

אנחנו ב"סטודנטים למען אקלים" מצהירים ומצהירות סולידריות עם ארגון הסגל במאבק הצודק מול ההנהלה והממשלה. אנחנו מכירים ומכירות מקרוב את האטימות של הנהלת האוניברסיטה והסירוב שלה לנהל שיח עם מי שעובד ולומד באוניברסיטה... המדיניות הזאת מצד הממשלה והנהלת האוניברסיטה בתחום הסביבתי וגם מול עובדים ועובדות — הסירוב לשבת למו״מ, כפיית צעדים באופן חד צדדי, והעדפת אינטרסים כספיים צרים על פני טובת הכלל — היא זאת שפוגעת בכולנו יותר מכל, והיא זאת שמאלצת את הסגל לצאת למאבק"

התארגנות חזקה תוכל לגייס גם את הסגל הבכיר, ותפעיל לחץ על האגודות ועל התאחדות הסטודנטים הארצית לגלות אחריות ולתמוך במאבק הסגל, כחלק מהמאבק הכללי נגד ממשלת המנותקים בדרישה לרשת בטחון ולתנאי לימודים ועבודה נאותים בתקופת משבר הקורונה.

הצטרפו למאבק!
מול ממשלת הון גזענית, כיבוש וסכסוך ללא סוף באופק, ומול שיטה קפיטליסטית שמנציחה אוליגרכיה מושחתת, אי־שוויון, אפליה, מלחמות והרס סביבתי — נדרש מאבק לשינוי שורשי. מאבק סוציאליסטי היא תנועה של רעיונות בפעולה, עם ניסיון בשטח ועם שותפים ושותפות בעשרות מדינות. אנחנו מעורבים במחאות ובמאבקים, ומקדמים סולידריות והתארגנות במטרה לסייע להם לנצח, כחלק מהמאבק לשינוי סוציאליסטי. הצטרפו אלינו במאבק לבניית אלטרנטיבה סוציאליסטית!


תנועת מאבק סוציאליסטי
ת.ד. 125, תל אביב–יפו 6100101
[email protected]
054.818.44.61 | 054.818.44.62
מאבק סוציאליסטי היא תנועה סוציאליסטית הנאבקת למען חברה סוציאליסטית ודמוקרטית, המושתתת על צדק חברתי, שלום ושוויון. התנועה שותפה ב־ISA, התאחדות בינלאומית המאגדת תנועות ומפלגות סוציאליסטיות בעשרות ארצות ברחבי העולם.